16.08.2024, 13:06

"Не переживайте!: У мережі набирає популярності вірусне відео переселенки з Сєвєродонецька на "підтримку" жителів Курської області

Віктор Білий | Всі новини автора

У соцмережах стрімко набирає популярності вірусне відео лікаря з окупованого Сєвєродонецька Луганської області Катерини Бондар, де вона з іронією звертається до жителів Курської області РФ.

Ролик, опублікований на її сторінках в Instagram і TikTok, вже набув широкого розголосу і викликав бурхливу реакцію серед користувачів, передає Час Пік.

У своєму відео вона, переходячи на російську мову для більш "ефективної" підтримки, закликає жителів Курської області не турбуватися через бойові дії, що розгорнулися на їхній території, та необхідність евакуації. Іронічно коментуючи ситуацію, вона висловлює впевненість у тому, що все закінчиться благополучно та що мешканців Курщини "звільнять".

"Не знаю, хто яка людина, а я хочу підтримати мешканців Курської області. Перейду російською мовою, бо так, мабуть, легше виявить свою солідарність до жителів Курської області, міста Суджа. Чи як його називають? Я взагалі не знала, що така назва є. Думаю, як і ви не знали, що є така назва – місто Сєвєродонецьк Луганської області. Ви вирішили, що його потрібно звільняти. Я теж думаю, що все буде гаразд, вас звільнять, не переживайте!", - йдеться у зверненні.

Катерина також зазначає, що у жителів Луганської області, які пережили війну, вже накопичено багатий досвід виживання за таких умов. Вона із сарказмом ділиться "корисними" порадами, такими як: куди бігти, де шукати гуманітарну допомогу, як шукати роботу після втрати колишнього місця.

"Вам пощастило, що просто у нас вже є напрацювання", - каже лікар, запевняючи, що готова допомогти мешканцям Курщини освоїтися з новою реальністю.

Відео викликало великий відгук у соцмережах. Тільки на платформі TikTok воно зібрало близько 63 тисяч лайків, майже 8 тисяч репостів та 4 тисячі коментарів. Користувачі, особливо із Луганщини та інших постраждалих регіонів України, активно підтримують автора у коментарях. Деякі з іронією пропонують біженцям із Росії ключі від своїх зруйнованих будинків у містах, таких як Попасна, Вовчанськ, Маріуполь, Бахмут та інші.

Читайте також: "Віджим" житла, неякісні ремонти, наплив "понаїхавших", підготовка до навчального року: Власенко про ситуацію на окупованій Луганщині

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк