20.08.2024, 12:26

У Сєвєродонецьку сталася пожежа: від вуличного сміття спалахнув житловий будинок

Віктор Білий | Всі новини автора

В окупованому Сєвєродонецьку Луганської області сталася масштабна пожежа, яка торкнулася не лише сміттєзвалища, а й житлову багатоповерхівку.

Як повідомляють окупаційні ресурси, вогонь, що спалахнув на прибудинковій території, перекинувся на два балкони п'ятиповерхового будинку, повідомляє Час Пік.

"У Сєвєродонецьку на проспекті Гвардійське сміття, що горить на прибудинковій території, стало причиною пожежі, що охопила два балкони п'ятиповерхового будинку, також постраждали кондиціонери", - йдеться в повідомленні.

Ця подія стала лише одним із низки інцидентів, що відбуваються в регіоні.

Згідно зі звітами окупаційних джерел, протягом 19 серпня в "ЛНР" було зафіксовано 63 пожежі, з яких 53 сталося в екосистемі. Суха трава, чагарники, лісопосадки та сміття стали причиною загорянь у 16 ​​міських та муніципальних округах. Загальна площа знищених ділянок складає понад 807 га.

Найбільших збитків екосистемам завдано у Свердловському, Лутугинському та Перевальському районі, де згоріло 643, 63,5 та 40,5 гектарів відповідно. Сильні пориви вітру сприяли поширенню вогню з відкритих територій на житловий сектор, що призвело до матеріальних збитків місцевих жителів.

У Луганську на вулиці Алексєєва вогонь, що спалахнув через сміття, пошкодив автомобіль ВАЗ 2112. У Перевальську полум'я перекинулося з сухостою на приватне подвір'я, внаслідок чого згоріла господарська споруда площею 28 квадратних метрів. У Першотравневому спалах сухої трави знищив дві господарські будівлі площею 76 квадратних метрів у Заводському провулку.

Читайте також: Скоро буде, як в ОАЕ? В одному з мікрорайонів Сєвєродонецька, як у пустелі, вже ростуть кактуси

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк