26.08.2024, 20:34

"Безжалісна реальність окупації": мешканців знесеного будинку у Маріуполі залишили без обіцяного житла

Марина Гончар | Всі новини автора
прорплр

У тимчасово окупованому Маріуполі, що в Донецькій області, мешканці знесеного "Будинку з годинником" опинилися у вкрай важкому становищі.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у ]]>Telegram]]>, передає Час Пік.

Після того, як їхній дім був зруйнований, люди очікували на обіцяне нове житло. Однак реальність виявилася далеко не такою, як їм обіцяли.

Мешканці, які втратили свої домівки, подали позов до так званого суду "ДНР", сподіваючись отримати обіцяне житло в новому будинку на тій самій ділянці. Але їхні надії були швидко розбиті. Суд рішуче відмовив їм у праві на нову квартиру в цьому ж районі. Рішення було чітким: "Ніякої квартири в тому самому будинку!"

Замість цього, мешканцям пообіцяли надавати житло колись у майбутньому, але конкретних термінів чи умов не вказали. Фактично, людям дали зрозуміти, що вони отримають те, що буде доступно, і коли буде доступно, причому виключно на території Маріуполя.

Підставою для такого рішення стали офіційні документи "ДНР", які визначають порядок розподілу житла. Однак такі відповіді, записані на кількох сторінках рішення псевдосуду, не влаштовують тих, хто залишився без даху над головою. Люди висловлюють своє обурення та заявляють про намір боротися за свої права. Проте питання залишається відкритим: як боротися і з ким? Адже судові рішення тут, здається, визначають не закон і справедливість, а політичні інтереси окупаційної влади.

Тим часом Марат Хуснуллін, який неодноразово згадувався в маріупольській пропаганді як символ "відновлення" міста, продовжує будівництво нового іпотечного будинку. Однак, як виявилося, місця для колишніх мешканців знесеного "Будинку з годинником" там не знайшлося. Це лише підсилює відчуття несправедливості та розчарування серед маріупольців, які зрозуміли, що обіцянки російських окупантів щодо "відновлення" та "компенсації" були не більше ніж порожніми словами.

Ситуація у Маріуполі, що і без того страждає від наслідків окупації, стає ще більш напруженою. Люди залишаються без даху над головою і без чітких перспектив на майбутнє. Це свідчить про цинізм та байдужість окупаційної влади до реальних потреб та проблем мешканців міста.

Читайте також:

Окупанти в Рубіжному активно "націоналізують" житло: оголошення про конфіскацію з'явилося у мережі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк