28.08.2024, 14:26

ВСУ просунулися під Кремінною на Луганщині, - ISW

Віктор Білий | Всі новини автора

Під Кремінною Луганською області українським військовим вдалося повернути раніше втрачені позиції, повідомляють експерти американського Інституту вивчення війни (ISW).

Ця заява опублікована у свіжому звіті ISW про поточну ситуацію на фронтах, передає Час Пік.

У той час, як українські війська здійснили успішні маневри на південний захід від Кремінної, російські сили продовжують свої наступальні дії на інших ділянках фронту.

Пресцентр Генерального штабу Збройних сил України також підтверджує активні бойові дії у Лиманському напрямі. Протягом минулої доби російські війська здійснили шістнадцять атак у районах Дружелюбівки, Новосадового, Невського та Тернів.

У зведенні ISW згадується, що російські наступальні операції продовжуються на півночі Харківської області, де бої точилися в районі Глибокого та Вовчанська, проте підтверджених успіхів не досягнуто. На Луганщині, вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, російські сили також активно діють, хоча українські сили зуміли повернути втрачені позиції в районі Серебрянського лісу.

Ситуація на Покровському напрямку поки що залишається невизначеною, але ISW припускає, що наступальні зусилля РФ у цьому районі можуть зрештою досягти кульмінації. Тим часом Росія перекидає 30 тисяч солдатів у Курську область, що може вплинути на її можливості на українському фронті, хоча точні терміни можливих змін залишаються невідомими.

Читайте також: Догорає в степах Донбасу: ЗСУ збили російський літак Су-25

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк