28.08.2024, 17:21

З 2025 року на Луганщині окупанти відбиратимуть земельні ділянки українців, - ОВА

Віктор Білий | Всі новини автора

Тимчасово окупована Луганщина стикається з новою загрозою: російські окупанти запроваджують жорсткі заходи щодо вилучення земельних ділянок у місцевих жителів, якщо ті не зможуть надати документи російського зразка.

Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор, передає Час Пік.

За інформацією Лисогора, "закон" російських окупантів, що набув чинності, наказує, що власники земельних ділянок, які не переоформили свою власність відповідно до російського законодавства, ризикують втратити свої права на землю. Це стосується і пайовиків, яким необхідно терміново оформити свої земельні ділянки за російськими правилами.

Щоб уникнути втрати прав на землю, власники мають надати пакет документів російського зразка, включаючи паспорт та кадастровий номер. Окупанти вимагають також подати заяву, в якій потрібно вказати свої ПІБ, адресу проживання та ідентифікаційний номер платника податків. Процедура переоформлення займає щонайменше місяці й здійснюється через окупаційний "Багатофункціональний центр" та російську компанію "Роскадастр". Хоча послуга переоформлення офіційно безкоштовна, місцеві жителі повідомляють, що іноді їм вимагають заплатити до 2000 рублів за держмито.

З 1 січня 2025 року всі незатребувані земельні ділянки будуть передані у власність окупантів, включаючи землі пайовиків. Ця вимога зобов'язує власників швидко діяти, щоб зберегти свої права на землю.

Читайте також: Росіяни посилюють "фільтраційні заходи" на окупованих територіях: поради щодо захисту особистих даних

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк