31.08.2024, 07:49

Авіаудар по багатоповерхівці у Харкові: кількість загиблих зросла, розбір завалів та пошукові роботи тривають

Авиаудар по многоэтажке в Харькове

У Харкові тривають роботи з ліквідації наслідків ворожого авіаудару. Рятувальники розбирають завали та проводять пошукові роботи. Число загиблих знову зросло.

В Індустріальному районі Харкова ввечері 30 серпня з-під завалів 12-поверхового будинку дістали жінку, яка загинула. Число загиблих внаслідок російського авіаудару збільшилося до семи людей. Про це ]]>повідомив ]]>мер міста Ігор Терехов, передає Час Пік.

За ]]>даними ]]>ДСНС, в результаті влучання авіабомби по житловій 12-поверхівці сталося руйнування конструкцій та пожежа на площі близько 1500 кв.м. Пожежники врятували 12 мешканців будинку, зокрема одну дитину, також евакуювали 160 людей.

Число загиблих внаслідок ворожого удару зросло до 7 осіб, з них 1 дитина (2009 р.н.), ще 77 осіб постраждало, серед них 18 дітей.

На місці влучення ворожої авіабомби продовжують працювати підрозділи ДСНС. Рятувальники розбирають завали та проводять пошукові роботи. Інформація про загиблих та постраждалих уточнюється.

Нагадаємо, 30 серпня російські війська завдали масованих ударів по Харкову. Як ]]>повідомили ]]>у поліції, попередньо, по місту вдарили авіабомбами ФАБ-500. За словами начальника ГУНП в Харківській області Володимира Тимошка, влучання зафіксовані по промисловому об'єкту у Слобідському районі, спорткомплексу у Київському районі, дитячому майданчику у Немишлянському районі та у житловий будинок в Індустріальному районі.

"По всіх локаціях жодного військового об’єкту. Це все цивільні об'єкти, всі приватні будинки. Плюс парк на бульварі Юр’єва, пряме влучання, в цей час там знаходилися діти. Там загинула дитина віком 14 років", - розповів Володимир Тимошко.

У прокуратурі області ]]>повідомили]]>, що за попередніми даними, удари по місту були завдані керованими авіаційними бомбами з н.п. Дубове Бєлгородської області РФ з літаків СУ-34. Зазначається, що у Слобідському районі пошкоджено понад 10 житлових будинків, господарські будівлі, авто. У Київському - пошкоджено заклад вищої освіти, адміністративні будівлі, кафе, магазини, приміщення цивільних підприємств.

"Цей удар – російської керованої авіабомби. Удар, якого не було б, якби в наших Сил оборони була здатність знищувати російську військову авіацію там, де вона базується. Нам потрібні сильні рішення партнерів, щоб зупинити цей терор. Це абсолютно справедлива потреба. І немає жодної раціональної причини обмежувати Україну в захисті. Нам потрібні далекобійні можливості. Нам потрібне виконання домовленостей щодо ППО для України. Це порятунок життів", - ]]>прокоментував ]]>удар по Харкову Президент України Володимир Зеленський.

Авиаудар по многоэтажке в Харькове

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк