31.08.2024, 18:25

Окупанти навчають вчителів виявляти "проукраїнських дітей" на тимчасово окупованих територіях

Марина Гончар | Всі новини автора
долрол

На тимчасово окупованих територіях України російські окупанти провели семінар для місцевих вчителів, де вчили їх ідентифікувати дітей, які "потенційно підтримують Україну".

Про це повідомляє ]]>Центр національного спротиву]]>, передає Час Пік.

На семінарі окупанти, використовуючи маніпулятивну риторику, визначили підтримку України як "девіантну поведінку". Вчителям пояснювали, як розпізнавати такі "ознаки" серед учнів і що робити у випадку виявлення "не лояльних дітей".

Зокрема, вчителям рекомендували інформувати про таких дітей відповідні структури окупаційної адміністрації. Також вчителів навчали, як за допомогою дітей отримувати інформацію про політичні погляди їхніх батьків.

Ці дії свідчать про намагання окупантів контролювати суспільні настрої на тимчасово окупованих територіях, використовуючи методи тиску і залякування.

Фактично, ворог планує через дітей виявляти проукраїнські рухи серед населення. Однак окупанти не розуміють, що більшість місцевих жителів залишаються вірними Україні й не підтримують окупаційний режим.

Такі заходи з боку окупаційних адміністрацій лише підкреслюють їхню слабкість і невпевненість у своїх діях, оскільки вони змушені вдаватися до таких тоталітарних методів контролю, щоб утримати владу. Це також є яскравим свідченням порушення прав людини та міжнародних норм, адже переслідування дітей за їхні політичні погляди суперечить всім цивілізованим принципам.

Читайте також:

На окупованій Луганщині посилили перевірки на блокпостах: що відомо

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк