02.09.2024, 17:52

Росіяни знову вдарили КАБами по Харкову: є постраждалі

Марина Гончар | Всі новини автора
пнопопл

2 вересня російські війська завдали авіаудару по Київському району Харкова, завдавши значної шкоди місту та спричинивши поранення серед мирного населення.

Міський голова Харкова Ігор ]]>Терехов ]]>повідомив про цю атаку та розкрив подробиці про її наслідки, передає Час Пік.

За словами Терехова, на момент оголошення постраждали п'ятеро осіб. Російські окупаційні сили здійснили удар по щільно населеному району, де розташовані численні житлові будинки.

В результаті одного з вибухів загорілися гаражі, а ударна хвиля вибила вікна у сусідніх будівлях та пошкодила теплотрасу. Крім того, значні руйнування зазнав об'єкт спортивної інфраструктури, який також опинився в епіцентрі атаки.

Голова Харківської обласної військової адміністрації ]]>Олег ]]>Синєгубов пізніше уточнив, що кількість постраждалих зросла до семи осіб. Серед поранених — 60-річна жінка та 40-річний чоловік, які перебувають у тяжкому стані. Ще п'ятеро жінок отримали поранення середньої тяжкості. Всі постраждалі отримують медичну допомогу.

Синєгубов також зазначив, що дві керовані авіабомби, скинуті російськими літаками, влучили у гаражний кооператив, розташований неподалік житлових будинків у Київському районі. Внаслідок атаки пошкоджено не лише приватну власність мешканців, а й навчальний заклад, який також потрапив під обстріл.

Ця атака є черговим підтвердженням варварської тактики російських військ, які продовжують завдавати ударів по цивільній інфраструктурі України, попри міжнародні заклики припинити агресію.

Місцева влада і рятувальні служби продовжують працювати на місці події, надаючи допомогу постраждалим та ліквідуючи наслідки удару.

Читайте також:

Комбінований удар по Україні: у Повітряних Силах ЗСУ назвали кількість збитих цілей

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк