03.09.2024, 07:14

ВСУ відновили позиції під Покровськом, російські війська наступають біля Сіверська, - ISW

Віктор Білий | Всі новини автора

Українські збройні сили відновили раніше втрачені позиції на Покровському напрямку. Одночасно російські війська продовжують наступальні дії в районах Сіверська, Часового Яру та Донецька.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає Час Пік.

На Покровському напрямку українські сили зафіксували успіхи у південно-західній частині Новогродівки, розташованій на південний схід від Покровська. Генштаб ЗСУ повідомляє, що російські окупанти зосередили свої удари саме в цьому районі. Український військовий оглядач Костянтин Машовець зазначив, що утримання Маринівки, розташованої на південь від Новогродівки, чинить суттєвий опір просуванню російських військ на південь до Селидового.

Водночас російські війська активізували наступ на Сіверському напрямку, просуваючись у полі на північ від Білогорівки. Геолокаційні кадри також показують просування російських сил уздовж залізничної колії поблизу Виїмки та в південній частині Переїзного, хоча візуальних підтверджень цього в ISW немає. Тривають атаки поблизу Верхньокам'янського та Роздолівки.

У районі Часового Яру російські сили також виявляють активність, досягнувши незначних успіхів у Жовтневому мікрорайоні та східній частині Калинівки. Російські джерела повідомляють про поступ на північно-східній околиці Калинівки, але ISW поки не зафіксував візуальних підтверджень цього.

У Курській області російські війська відновили свої позиції поблизу Ольгівки (схід Коренево). Експерти ISW припускають, що українські сили, певно, відступили від цього району. Також повідомляється про незначне просування ЗСУ поблизу Погребків та Малої Локні, де російські війська раніше залишили позиції, щоб уникнути оточення.

Російські джерела також згадують штурмові дії ЗСУ у низці населених пунктів, включаючи Комарівку, Кореневе та Кремаєве, а також у районах Черкаського та Російського Поріччя та біля Бірків. Російський блогер також повідомляє про удари ЗСУ по російських понтонних переправах через річку Сейм у Глушківському районі.

У Курській області діють армійський корпус Ленінградського військового округу, 11-а повітрянодесантна бригада, 56-й полк ВДВ, чеченський спецпідрозділ "Ахмат" та підрозділи "Дикої дивізії Донбасу".

Читайте також: Поблизу окупованого Донецька постраждали п'ятеро дітей через детонацію снаряда

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк