06.09.2024, 16:12

"Золота лихоманка в ЛНР": Лисогор про плани окупантів з видобутку золота на Луганщині

Віктор Білий | Всі новини автора

Голова Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор у своєму ТГ-каналі прокоментував плани окупаційної влади щодо відновлення видобутку золота в Луганській області, наголосивши на їх економічній неспроможності.

За словами Лисогора, основні запаси золота в регіоні вичерпано ще 125 років тому, передає Час Пік.

Він зазначив, що Бобриківське родовище в Антрацитівському районі, на яке націлилися окупанти, припинило свою активну діяльність близько 1900 року, встигнувши видобути значні обсяги свинцево-срібної, цинкової та золотистої руди.

"Спроби відродити видобуток робилися і за радянських часів, і в період незалежності України", - написав Лисогор.

Він нагадав про невдалий досвід 2000-х років, коли українські геологи та міжнародні інвестори дійшли висновку про недоцільність розробки родовища через високі витрати та низький вміст золота в руді.

Глава області також згадав спробу розробки родовища за часів президентства Віктора Януковича, коли австралійська компанія інвестувала 8 мільйонів доларів, але не досягла значних результатів.

"У так званій 'ЛНР' безвиграшну для населення та безпрограшну для окупаційної влади схему спробують реалізувати ще раз. Золота в достатній кількості вони не знайдуть, а от родовище із кремлівських коштів дає непоганий видобуток", - наголосив глава ОВА.

За даними пропагандистських джерел, окупаційна адміністрація планує провести "аукціон" для вибору "інвестора" для Бобриківського родовища. Приймання заявок триватиме до 6 вересня 2024 року.

Читайте також: На окупованій Луганщині школярів та студентів позбавили пільг - ЦНС

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк