07.09.2024, 19:14

"Подвійні стандарти відновлення в Сєвєродонецьку": "визволителі" фарбують фасади, а будинки без дахів руйнуються

Марина Гончар | Всі новини автора
рплпрол

У тимчасово окупованому Сєвєродонецьку, Луганської області, триває процес "відновлення міста", проте реальна картина далеко не така райдужна, як її намагаються показати окупанти.

Про це повідомляють місцеві жителі у мережі, передає Час Пік.

Поки в нових районах міста "визволителі" ретельно фарбують фасади багатоповерхівок, у старих районах будинки продовжують руйнуватися через відсутність елементарних ремонтів дахів.

Місцеві жителі, які залишилися в місті, зіткнулися з жахливими умовами проживання. Через відсутність дахів будинки не можуть захистити мешканців від негоди, що призводить до їх швидкого руйнування. Стіни та стелі в деяких будівлях уже почали осідати під вагою вологи, дошки й конструкції гниють, і відновити такі будівлі стає дедалі складніше. Один із місцевих мешканців зазначає, що кожен дощ погіршує стан будинків, особливо тих, які вже не мають дахів.

Деякі місцеві жителі своїми силами намагаються рятувати своє житло, зокрема, накриваючи частини будинків плівкою або іншими підручними матеріалами. Один із мешканців розповідає, що змогли відремонтувати лише один під’їзд свого будинку, тоді як інший залишається без даху, де живуть здебільшого літні люди.

Особливо драматичною є ситуація в старих районах міста. Багато будинків залишаються покинутими й поступово приходять у непридатність. Через вогкість гниють не лише дахи, а й дерев'яні конструкції будівель, що робить відновлення таких осель майже неможливим. 

"Поки фарбують фасади будинків у новій частині міста, у старих районах будинки просто руйнуються від відсутності дахів. Що буде з моїм будинком до 2026 року?",

"У нових районах теж є будинки без ремонту, які теж руйнуються під впливом погодних умов. І мало того, в них продовжують жити люди Це дуже сумно. З кожним дощем картина дедалі жахливіша! Невідомо чи дочекаються такі будинки ремонту!",

"Смію Вас запевнити, я теж живу у своєму будинку. Своїми силами й допомогою людей змогли накрити один під'їзд. Другий без даху. Живуть одні пенсіонери. Ось так! ",

"До чого ці мистецтва і показуха, більше реальної допомоги, користі було, якби будинки без дахів накрили тимчасово хоч якоюсь плівкою, матеріалом, люди й потягнулися б додому. Без дахів будинки руйнуються, приходять у непридатність, падають стіни, стелі, особливо в старих районах, від вогкості згнили, дошки, дранки, відновленню такі будинки вже не підлягають, за бажання, з мінімальними витратами врятували б, але на жаль... ", - скаржаться жителі міста.

Проте, замість надання реальної допомоги, окупанти акцентують увагу на "косметичних" заходах – фарбуванні фасадів у центральних частинах міста. Для них це лише частина пропагандистської кампанії, спрямованої на створення ілюзії покращень, тоді як багато будівель залишаються без жодного ремонту.

Читайте також:

Аж 4 штуки: де у Сєвєродонецьку розташовані таксофони

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк