08.09.2024, 18:40

Керченський міст доживає свої дні: конструкції руйнуються, а безпека під загрозою

Марина Гончар | Всі новини автора
прорал

Кримський міст, один із ключових символів анексії Криму Росією, переживає свої найгірші часи.

Про це повідомляє військовий рух українців і кримських татар "АТЕШ", передає Час Пік.

За останніми даними агентурної розвідки руху "АТЕШ", міст потребує термінового ремонту через суттєві пошкодження, які призвели до швидкої деградації його конструкцій.

З кожним днем ситуація стає критичнішою – конструкційні елементи мосту поступово осипаються, створюючи загрозу для транспорту, що ним пересувається.

Після останніх атак на міст та пошкоджень його опор і дорожнього полотна, вже мало хто в окупаційній адміністрації серйозно переймається його станом. Відчуття терміновості, що колись супроводжувало його ремонтні роботи, фактично зникло. Міст, який раніше активно оберігали, зараз дедалі частіше залишається поза увагою. Це, своєю чергою, може призвести до ще більш серйозних проблем, включаючи повну непрацездатність важливої транспортної артерії, що з’єднує Крим із материковою частиною Росії.

Окрім цього, критичною є й ситуація з безпекою мосту. За даними з різних джерел, кількість зенітно-ракетних комплексів, що охороняють Крим та Кримський міст, поступово зменшується. Це робить міст дедалі вразливішим до нових атак з боку Збройних Сил України. З огляду на це, міст залишається під постійною загрозою як з боку технічного стану, так і з погляду безпеки.

Загальна ситуація на Керченському мосту стає дедалі складнішою, що може вказувати на його наближення до кінця свого існування. Для Росії, яка вклала значні ресурси в будівництво та утримання мосту, це може стати величезною проблемою.

Читайте також:

На окупованій Луганщині шукають винних у пожежах серед місцевих - ЦНС

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: