08.09.2024, 19:28

"Що змінилося в окупованому Сєвєродонецьку за тиждень": погода, зв'язок та економічні труднощі

Марина Гончар | Всі новини автора
паолпрлоплоп

У мережі з'явилися повідомлення про "події та зміни", що відбулися за останній тиждень у тимчасово окупованому Сєвєродонецьку Луганської області.

Місцеві жителі поділилися враженнями про життя в місті, яке залишається під контролем окупантів, акцентуючи увагу на низці важливих аспектів, передає Час Пік.

Погода продовжує залишатися складною: сухий клімат та сильні вітри сприяють частим загорянням у лісових масивах навколо міста. Пожежні служби діють неефективно, що посилює проблему.

Щодо звукового фону, жителі відзначили, що ситуація стала трохи спокійнішою. Звуки обстрілів, які раніше були постійними, тепер чутно рідше, і виникає враження, що активні бойові дії поступово віддаляються від міста. Проте час від часу все ж чути потужні вибухи поблизу.

Важливою проблемою залишається зв'язок. Цього тижня навіть ті, хто використовує підсилювачі та антени для інтернету, стикнулися з постійними перебоями. Інтернет працює повільно, фактично перебуваючи на межі функціональності, що ускладнює життя місцевим мешканцям та їхню можливість спілкуватися із зовнішнім світом.

Щодо економічної ситуації, спостерігається підвищення цін на продукти харчування, для багатьох це є додатковим ударом у вже складній ситуації з продовольчим забезпеченням.

Окрему увагу привернуло музичне училище Сєвєродонецька, яке, ймовірно, буде повністю знесено. Зараз роботи ведуться у бік зносу всієї будівлі, включно з концертним залом. Стан споруди, за повідомленнями, був незадовільним, що, можливо, стало причиною рішення про її повне демонтування. Жителі зазначають, що це знищення є символічним, оскільки культурні та освітні заклади міста занепадають в умовах окупації.

Читайте також:

У мережі показали, як виглядає один з ЖК окупованого Сєвєродонецька - фото

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк