10.09.2024, 22:43

На Донбасі українські воїни знищили російську вогнеметну систему ТОС-1А "Солнцепек"

На Донбассе уничтожена российская огнеметная система ТОС-1А "Сонцепек"

На Донбасі воїни 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила знищили російську важку вогнеметну систему ТОС-1А "Солнцепек" прямо в момент пусків.

Воїни батальйону безпілотних авіаційних комплексів "РАРОГ" 24 ОМБр імені короля Данила спалили ворожу важку вогнеметну систему ТОС-1А "Солнцепек". Про це повідомляється на сторінці бригади у ]]>Facebook]]>, передає Час Пік.

"24 бригада знищила російський "Солнцепек" біля Часового Яру прямо в момент пусків!

FPV-дрони вразили установку під час запуску боєприпасів.

"Солнцепек" — це страшна зброя, яка б'є реактивними термобаричними снарядами", - йдеться у повідомленні.

Довідково: 24-а окрема механізована бригада імені короля Данила (24 ОМБр) – військове з'єднання механізованих військ у складі Сухопутних військ Збройних сил України чисельністю в бригаду. Базується в м. Яворів на Львівщині. Перебуває у складі оперативного командування "Захід".

Важка вогнеметна система (ТОС) - призначена для виведення з ладу легкоброньованої та автомобільної техніки, підпалу та руйнування будівель та споруд об'ємним вибухом, а також знищення живої сили противника, розташованої на відкритій місцевості та у фортифікаційних спорудах. Знищення відбувається шляхом впливу на ціль високої температури, уламків, ударної хвилі та надлишкового тиску, що створюється при масованому застосуванні некерованих реактивних снарядів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк