19.09.2024, 18:11

Окупанти використовують школи Сєвєродонецька для агітації на службу в армію РФ

Марина Гончар | Всі новини автора
рполл

У тимчасово окупованому Сєвєродонецьку Луганської області спостерігаються спроби активної агітації місцевих жителів до вступу на контракт у російську армію.

Про це повідомляють у мережі, передає Час Пік.

Зокрема, в будівлі школи №15 розміщено "рекламні оголошення", що закликають долучатися до російських військових формувань. Таку агітацію виставлено на вікні школи, щоб її було добре видно з вулиці, а також зручний доступ для потенційних рекрутів. На плакатах вказані номери телефонів, за якими можна зв'язатися з російськими рекрутерами.

Згідно з повідомленнями місцевих джерел, російська окупаційна адміністрація нав'язує такі агітаційні кампанії в навчальних закладах Сєвєродонецька систематично. Зокрема, школи отримали вказівки щотижня розміщувати подібну рекламу в приміщеннях, а також видавати паперові матеріали з закликами про контрактну службу.

Освітні заклади в цьому регіоні перетворюються на центри пропаганди, спрямовані на формування лояльності до російської військової служби серед учнів і їхніх родин.

Така практика викликає обурення серед місцевих жителів, адже діти та молодь стають об’єктами маніпуляцій, метою яких є мобілізація на війну в складі армії окупантів.

Подібні дії з боку окупаційної адміністрації можуть свідчити про гостру нестачу людських ресурсів для поповнення російських військових підрозділів, що зазнають втрат на фронті.

У публікації використано інформацію з ТГ- каналу ]]>"Kitsune/Сєвєродонецьк".]]>

Читайте також:

Де відновлення?: У мережі показали фото старих районів Сєвєродонецька

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк