19.09.2024, 20:06

Окупанти втілюють програму "луганський характер" для "перевиховання" дітей на тимчасово окупованих територіях

Марина Гончар | Всі новини автора
впавророр

На тимчасово окупованих територіях Луганської області, так званій "ЛНР", запроваджено нову "освітню ініціативу", що має на меті перевиховання українських дітей відповідно до ідеологічних стандартів окупаційної адміністрації.

"Глава республіки" Пасічник оголосив про реалізацію програми "луганський характер", що передбачає формування "особливої ідеологічної платформи" для молодого покоління в рамках освітнього процесу.

Програма була розроблена так званим Луганським державним педагогічним університетом за ініціативою керівництва "ЛНР" та з участю "міністерства освіти ЛНР" і російського руху дітей і молоді "Рух перших". Втілення концепції вже розпочалося на базі осередків цієї організації, де програма має стати ключовим елементом у вихованні дітей.

Згідно з повідомленнями, вона розрахована на учнів різного віку і передбачає їхнє включення у спеціалізовані спільноти. Дітям, що навчаються у школах "ЛНР", пропонують вступити до спільнот "октябрят, піонерів і трудівників" відповідно до вікових категорій.

Метою "програми" є формування у дітей "патріотизму, почуття товариства, доброти й любові к родине". Окупаційна влада сподівається, що ці ідеологічні вливання допоможуть підростаючому поколінню відчути єдність з Росією та сприяти формуванню лояльності до влади "ЛНР".

Читайте також:

Ситуація з пожежами на окупованій Луганщині: загрози для населених пунктів зростають через погодні умови

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк