27.09.2024, 07:58

"Крутіться самі, а в місті має бути порядок": Жителі Сіверськодонецька повідомляють про медичну кризу

Віктор Білий | Всі новини автора
Северскодонецк поликлиника

Тимчасово окупований Сіверськдонецьк, раніше відомий як Сєвєродонецьк Луганської області, стикається із серйозними проблемами у сфері охорони здоров'я. Місцеві жителі висловлюють невдоволення через брак медичних фахівців у поліклініці, а також скрути з отриманням необхідних медичних послуг.

Про це вони пишуть на місцевих пабліках, повідомляє Час Пік.

"Велике прохання, займіться медициною. У поліклініку потрапити складно, потрібних фахівців, наприклад, уролога, просто немає", - пишуть вони.

Проблема з рентгеном також стала актуальною: засловами місцевих жителів, на його проведення йде до трьох днів, що створює додаткове навантаження на пацієнтів.

Місцеві жителі наголошують, що ситуації з доступом до медичної допомоги є неприпустимими.

"Не треба коментаторам писати про те, що хочеш жити - умій крутитися. Крутіться самі, а в місті має бути порядок, а не їздити в інше місто за допомогою", - додають вони, вказуючи на необхідність організації медичного обслуговування на місці.

Замість вирішення нагальних проблем охорони здоров'я окупаційна влада зосередилася на пропагандистській діяльності, залучаючи до неї дітей. Представники пермського відділення партії "Єдина Росія" організували для місцевих школярів майстер-клас із виготовлення "сухих душ" для російських військовослужбовців.

Читайте також: Волонтери показали на відео "точки годування" в окупованому Сіверськодонецьку

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк