30.09.2024, 13:42

"Жителі Лисичанська випробували, як жити без води й тепла": Лисогор прокоментував слова Пасічника про "радіючих" мешканців "ЛНР"

Віктор Білий | Всі новини автора

Глава Луганської області Артем Лисогор відреагував на недавню заяву так званого голови "ЛНР" Леоніда Пасічника про те, що "всі жителі республіки відчували тріумф" у день "возз'єднання з РФ".

На думку Лисогора, це далеко від реальності, передає Час Пік.

"Насправді жителі Лисичанська вже відчули, як це - залишатися без води та тепла протягом двох років. І треба сказати, продовжують "испытывать" ці "комфортні" російські умови життя", - зазначив він.

Лисогор підкреслив, що за вісім років окупації люди не побачили покращень у своєму житті, таких як робота промислових підприємств чи нормальне транспортне сполучення. Натомість жителі продовжують стикатися з серйозними труднощами.

За словами голови області, у Попасній, де залишилося лише 300 мешканців, ситуація не краща: місто зруйноване, комунальні послуги відсутні, а відновлення не розглядається окупантами.

"Люди виживають в екстремальних умовах, багато хто евакуювався, щоб уникнути "руського миру", - додав Лисогор.

Він також зазначив, що у серпні-вересні 2024 року тисячі мешканців Станично-Луганської та Антрацитівської громад залишилися без житла через лісові пожежі, викликані відсутністю превентивних заходів з боку окупантів. "Вони були готові до стихії".

Десятки тисяч гірників залишилися без роботи, бо вугілля Луганщини більше не потрібне Росії. Багато досвідчених фахівців звільняють, відправляючи на безглузді військові операції.

"Контракт з армією РФ – це квиток в один кінець", - зазначив Лисогор, вказавши на спроби вербування школярів для армії.

Глава області висловив упевненість, що "руський мир" рано чи пізно впаде, а багато хто, хто колись сподівався, тепер не вірить у краще.

"Але є ті, хто мріє про повернення українського прапора до Луганська та інших міст", - сказав він, наголошуючи, що "ми повернемося".

Читайте також: Окупанти посилюють контроль за дітьми на Луганщині: Лисогор про "банк сиріт"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк