30.09.2024, 14:20

Пожежі охопили окуповану Луганщину: очевидці показали відео

Віктор Білий | Всі новини автора

Увечері 29 вересня на окупованій території Луганської області знову спалахнули лісові та степові пожежі. Очевидці зняли на відео поля у вогні, зйомки яких були зроблені в ніч проти 30 вересня 2024 року.

За інформацією місцевих "рятувальників", осередки загорянь зафіксовані у Краснодонському, Станично-Луганському та Антрацитівському районах, а також на околицях Луганська та Свердловська, передає Час Пік.

Пізніше на пропагандистських пабликах повідомили про ліквідацію загорянь, проте зазначили, що "характер пожеж свідчить про навмисні підпали", які ускладнюються несприятливими погодними умовами.

В одному з селищ, розташованому в колишньому Первомайську, місцева "влада" була змушена евакуювати мешканців через загрозу пожежі. Степова пожежа досягла житлових будинків у селищі Соклогорівка, що призвело до значних пошкоджень та відключення електроенергії в частині населеного пункту.

За інформацією обласної військової адміністрації, мешканці залишали свої будинки поспіхом, оскільки місцеві служби не змогли локалізувати полум'я. Вранці 30 вересня цю інформацію підтвердили й в окупаційній адміністрації "ЛНР", проте пізніше було заявлено, що вогонь вдається ліквідувати.

Читайте також: Окупанти посилюють контроль за дітьми на Луганщині: Лисогор про "банк сиріт"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк