01.10.2024, 22:24

Російські війська окупували Вугледар: підтвердження від Deep State

Марина Гончар | Всі новини автора
аороол

За інформацією аналітичного центру, російські війська завершили окупацію Вугледара, розташованого в Донецькій області.

Про це повідомляє ]]>Deep State]]>, передає Час Пік.

Вже з вечора 1 жовтня в пропагандистських пабліках почали з’являтися кадри з міста, на яких видно вивішені прапори Російської Федерації у різних частинах Вугледара.

Оперативна інформація

Аналітики Deep State підтвердили, що російські війська увійшли до Вугледара, і повідомили, що місто наразі частково контролюється окупантами. Останні дні обстановки в місті не підлягають обговоренню, оскільки, на їхню думку, ситуація залишалася критичною, і змінити її на краще було неможливо.

"Честь тим, хто боровся, і тим, кого вже немає з нами", – зазначили аналітики.

Ситуація перед окупацією

Згідно з даними Deep State, вранці 1 жовтня Вугледар не перебував в оточенні, однак російські війська вже активно зайшли в місто з двох напрямків. Бої відбуваються на вулицях, що значно ускладнює доставку гуманітарної допомоги, води та медикаментів для цивільного населення.

Очільник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін підтвердив важку ситуацію у Вугледарі, заявивши, що попри те, що місто не оточене, воно опинилося в епіцентрі бойових дій.

"Боєві дії відбуваються у межах міста, тому завезти гуманітарну допомогу, питну воду, медикаменти практично неможливо. Ворог перебуває майже в центрі Вугледара, тому органам влади та підрозділам поліції важко дістатися до людей", – зазначив він.

Цивільне населення

Попри складну ситуацію, у Вугледарі залишалися 107 цивільних осіб, які не змогли евакуюватися. Всі діти були вивезені з міста раніше, і зараз у Вугледарі залишилися лише дорослі. В умовах активних бойових дій їхнє життя та здоров'я опинилися під загрозою.

Читайте також:

Російські війська увійшли до Вугледара: аналітики ISW про ситуацію на фронті

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк