02.10.2024, 13:10

Ціни зростають, тепло зникає: що чекає на мешканців окупованої Луганщини

Віра Висоцька | Всі новини автора
Роман Власенко про ситуацію на Луганщині:

2 жовтня, під час ранкового ефіру інформаційного марафону, голова Сєвєродонецької обласної військової адміністрації Роман Власенко детально розповів про поточну ситуацію у регіоні. Серед головних тем - перейменування Сєвєродонецька на Сіверськодонецьк, серйозні проблеми з опаленням на окупованих територіях та значне підвищення цін у прифронтових населених пунктах.

Про це ]]>повідомляє]]>  Луганська обласна військова адміністрація, передає Час Пік.

Перейменування Сєвєродонецька на Сіверськодонецьк

Власенко прокоментував офіційне рішення щодо перейменування міста Сєвєродонецьк на Сіверськодонецьк, яке спрямоване на відновлення історичної справедливості. Це рішення було прийняте для відновлення історичної назви міста, оскільки вона більше відображає географічне розташування та історичне коріння. Місто Сіверськодонецьк знаходиться на лівому березі річки Сіверський Донець, що і стало основою для його нової назви.

"Загальна визнана теорія саме від річки Сіверський Донець", -  додав Власенко, підтверджуючи географічну обґрунтованість нової назви.

Проблеми з опаленням у регіоні

Одним із найгостріших питань, яке підняв Власенко, стало підготовка до опалювального сезону. За його словами, ситуація у Сіверськодонецькому районі залишається вкрай складною: у більшості населених пунктів, включно із самим Сіверськодонецьком, централізованого опалення цієї зими,скоріш за все, не буде.

Він додав, що через перебої з водопостачанням та електроенергією зимовий період стане справжнім викликом для місцевого населення:

"По іншим населеним пунктам Сіверськодонецького району ситуація плачевна: опалення не буде, є перебої з водою, в деяких населених пунктах взагалі немає світла. Ця зима буде важкою...", - прокоментував голова Сєвєродонецької обласної військової адміністрації.

Це створює серйозні загрози для життя мирних мешканців, які залишилися на окупованих територіях.

Зростання цін у окупованих населених пунктах

Окремо Власенко звернув увагу на ситуацію з цінами на продукти харчування та товари першої необхідності у прифронтових районах, окупованих російськими військами. Він підкреслив, що ціни там значно перевищують навіть російські стандарти.

"На весь загальний асортимент ціни звісно більше. Чим ближче до лінії зіткнення - тим ціни та асортимент гірший для місцевих мешканців" - додав Роман Власенко.

Читайте також: У Донецьку опалювальний сезон опинився під загрозою зриву

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк