02.10.2024, 20:50

"150 тисяч новобранців": призов до армії РФ стартував на ТОТ України

Марина Гончар | Всі новини автора
орор

На тимчасово окупованих територіях України розпочався новий етап призову до армії Російської Федерації. Ця кампанія триватиме до 31 грудня 2024 року, а Кремль планує залучити щонайменше 150 тисяч новобранців. Значна частка цих новобранців повинна надійти з таких регіонів, як Донеччина, Луганщина, Запоріжжя, Херсонщина та анексований Крим.

Про це повідомляє ]]>Центр національного спротиву]]>, передає Час Пік.

Цей призов є продовженням минулорічної кампанії, коли вперше новобранців закликали до служби у російській армії. Тоді, як і зараз, окупанти обіцяли, що строкова служба не буде пов'язана з участю у бойових діях. Проте практика показала, що більшість строковиків виявлялися вимушеними підписувати контракти з Міністерством оборони Росії й продовжувати брати участь у конфлікті, часто воюючи проти власної країни.

Крім того, на тимчасово окупованих територіях російські війська активно готуються до мобілізації українців. Окупаційні адміністрації вимагають від місцевого бізнесу подавати списки працівників до фейкових військкоматів.

Ця стратегія є грубим порушенням міжнародного права та Женевських конвенцій, які забороняють примусове залучення населення окупованих територій до армії окупанта.

Фахівці закликають жителів тимчасово окупованих територій уникати ризиків, пов'язаних із призовом до армії ворога, щоб не стати жертвами цинічної стратегії Росії, яка використовує українців як "гарматне м’ясо" у своїй агресивній війні. Наступні місяці можуть стати критичними для тих, хто опинився під окупацією, адже військові дії та призовна кампанія становлять серйозну загрозу для безпеки українських громадян.

Читайте також:

"На трасах навколо Луганська зупиняють кожен автомобіль або автобус": чому посилили перевірки на окупованій Луганщині

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк