11.10.2024, 13:27

У Феодосії триває пожежа на нафтобазі: нові вибухи та дефіцит палива для окупантів

Віктор Білий | Всі новини автора

Нафтобаза у Феодосії, тимчасово окупованому Кримом, продовжує горіти після атаки, що сталася 7 жовтня. 10 жовтня на об'єкті знову прогриміли два потужні вибухи цистерн, що посилило ситуацію та викликало паніку серед окупаційних силовиків.

За інформацією кримських пабліків, о 23.10 стався черговий вибух на нафтобазі. Telegram-канал "Кримський вітер" повідомляє, що всього цього вечора зафіксовано два вибухи, підтверджуючи масштаби лиха. Вогонь охоплює нові термінали, що призводить до потужних детонацій, повідомляє Час Пік.

Так званий окупаційний голова Криму Сергій Аксьонов повідомив у своєму Telegram-каналі, що "у зв'язку із пожежею стався викид горючих матеріалів на одному з терміналів". Він додав, що територію оточено профільними службами, проте, за словами місцевих жителів, поліція спішно покинула зону після останніх вибухів.

Очевидці зазначили, що бензин уже згорів, і наразі вибухають резервуари з гасом. Експерти заявляють, що загасити таку пожежу неможливо, і нафтобаза горітиме до повного вигоряння всіх резервуарів.

Паралельно з цією ситуацією руйнація нафтобази призвела до серйозного дефіциту палива для російських військових. Агентства "АТЕШ" фіксують активні пересування військових бензовозів по всьому Криму.

Окупанти змушені створювати мобільні заправні станції, які постійно змінюють місцезнаходження через страх ударів. Вище командування дало розпорядження обмежити перебування точок зберігання палива одному місці трохи понад 10-12 годин.

Читайте також: На ринку праці в Криму намітилася гостра криза

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк