11.10.2024, 22:32

Масштабне відновлення житла: як Україна планує підтримати мільйони ВПО

Віра Висоцька | Всі новини автора
Житло для ВПО

Міністерство розвитку громад та територій України зосереджує свою увагу на відбудові житлового фонду та підтримці внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Це питання стало центральною темою зустрічі Віце-прем'єр-міністра з відновлення України, Міністра розвитку громад та територій Олексія Кулеби з Директоркою Департаменту Східної Європи та Центральної Азії Офісу закордонних справ Великої Британії Рос Ілз.

Про це ]]>повідомляє]]> Урядовий портал, передає Час Пік.

Масштаби руйнувань та потреба відновлення

За словами Олексія Кулеби, понад 10% житлового фонду України зруйновані або пошкоджені через війну. Це вплинуло на життя близько 2 мільйонів родин, а понад 4,6 мільйона українців стали внутрішньо переміщеними особами.

"Ефективна координація відбудови житла та підтримка ВПО - це наші ключові пріоритети. Відновлення має забезпечити не лише будівництво нових будинків, але й їхню стійкість та енергоефективність", - зазначив міністр.

Пріоритети відновлення

Кулеба також поділився з представницею Великої Британії основними напрямками діяльності міністерства. Серед них термінове відновлення водопостачання в Миколаївській області, забезпечення житлом ВПО, децентралізоване енерго - та теплопостачання, а також захист енергетичної інфраструктури.

Підтримка Великої Британії

Рос Ілз запевнила у підтримці України з боку Великої Британії, зокрема щодо розвитку малого та середнього бізнесу в українських громадах. Вона також висловила зацікавленість у локалізації британських підприємств та готовність організувати тренінги для муніципальних посадовців, аби допомогти з економічним відновленням регіонів.

Крім того, Ілз наголосила, що децентралізація енергетики в Україні має враховувати екологічні вимоги. За її словами, це стане важливим кроком у напрямку сталого розвитку країни.

Читайте також: Моторошна реальність відбувається всередині школи № 1 у Сіверськодонецьку - відео

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк