13.10.2024, 15:13

У Сіверськодонецьку нестача лікарів, а тепло лише у приватному секторі: Лисогор про ситуацію на окупованій Луганщині

Віктор Білий | Всі новини автора

Ситуація в окупованому Сіверськодонецьку Луганської області залишається критичною, попри запевнення окупаційної влади щодо готовності до опалювального сезону.

Голова Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор повідомив в ефірі телемарафону, що у місті обслуговують лише два терапевти, що призводить до значних труднощів у медичному обслуговуванні місцевих жителів, передає Час Пік.

За словами Лисогора, основна надія на тепло у зимовий період лежить на приватному секторі, де люди самостійно готуються до холодів.

"Окупаційна влада заявила про 95% завершення підготовчих робіт до опалювального сезону, проте на практиці ситуація виглядає інакше", - зазначив він. У міській інфраструктурі, як і раніше, існують серйозні проблеми з подачею води та перебоями в електропостачанні, що негативно позначається на здоров'ї місцевих жителів.

Люди у Сіверськодонецьку змушені покладатися на свої сили, щоб підтримувати тепло у будинках, тоді як медична допомога залишається на мінімальному рівні. З урахуванням обмеженої кількості терапевтів, доступ до медичних послуг стає все більш скрутним, що посилює обстановку в регіоні.

На Луганщині спостерігається активізація бойових дій. За останній тиждень противник зробив близько тисячі обстрілів, з яких близько 700 припали на населені пункти. Використовуються авіація, безпілотники та артилерія, що додатково посилює гуманітарну ситуацію у регіоні.

"У Ровеньках вражена нафтобаза. Це найвіддаленіший від лінії бойового зіткнення і найближчий до території Росії об'єкт, де росіяни могли накопичувати пальне", - додав глава області.

Читайте також: Окупанти виявили у Сіверськодонецьку ще 19 "безхазяйних квартир": список

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк