13.10.2024, 18:18

Лисичанськ без документів: чому прості послуги стали недосяжними

Віра Висоцька | Всі новини автора
черга

На окупованих територіях, зокрема в Лисичанську, жителі стикаються з численними проблемами при оформленні документів на майно, пенсії, та інші державні послуги.

Люди  в окупаційних пабліках міста, масово скаржаться на бюрократію та нескінченні черги, які тягнуться до кінця року, що створює неможливі умови для отримання базових послуг, передає Час Пік.

Мешканці окупованого Лисичанська, в місцевих чатах, пишуть про те, що оформити будь-які документи, пов'язані з приватизацією будинків, квартир, або земельних ділянок,  майже неможливо. Навіть банальні процедури, такі як постановка нерухомості на реєстр чи оформлення закордонних паспортів, можуть зайняти місяці очікування. Люди зазначають, що черги розписані до кінця року, і отримати талончик до державних служб виявляється справжнім випробуванням. Наприклад, одна жінка пише: "Я живу в ЛНР, м. Лисичанск, але все зайнято до кінця року".

       

Навіть оплата комунальних послуг у таких умовах стає проблематичною через величезні черги. Люди вимушені шукати альтернативні шляхи, наприклад, через онлайн-сервіси, але проблема у тому, що в районах окупованого Лисичанська немає стабільного доступу до інтернету, як і  мобільного зв'язку.

           

Деякі мешканці пропонують оформлювати необхідні документи в інших містах, наприклад у Росії, проте це також непросто. Люди розповідають, що в Ростовській області їм оформили нерухомість без проблем, але відмовили в оформленні земельних ділянок, оскільки місцева влада просто не знала, як це робити.

"Оформити нерухомість змогли, але землю не змогли - не знають, як оформлювати", - пише один із користувачів у чаті.

Проблеми виникають також і з постійними змінами в законодавстві. Жителі Лисичанська жартують, що нові закони "штампують", хоча війна ще не закінчилася, і це додатково ускладнює життя на окупованих територіях. Особливо багато запитань виникає щодо процедури оформлення заповітів, але відповіді на це питання досі не отримано, що викликає ще більше невдоволення серед місцевих жителів.

                         

Ці проблеми підкреслюють хаос та недосконалість окупаційної системи, де люди не можуть отримати елементарні послуги, що ще більше ускладнює їхнє повсякденне життя.

Читайте також: Окупанти виявили у Сіверськодонецьку ще 19 "безхазяйних квартир": список

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк