14.10.2024, 21:37

На Волині затримали російського агента, який отримав 15 років ув’язнення за шпигунство

Марина Гончар | Всі новини автора
сбу

Служба безпеки України (СБУ) спільно з Державною прикордонною службою повідомила про успішну операцію, результатом якої стало затримання російського агента на Волині.

Про це повідомляє ]]>Служба безпеки України]]>, передає Час Пік.

40-річний помічник начальника місцевого прикордонного загону, який дистанційно завербувався ФСБ, отримав реальний термін ув’язнення у 15 років з конфіскацією майна та позбавленням військового звання.

За інформацією слідства, агент збирав секретні дані про пункти базування, маршрути переміщення та озброєння Сил оборони України, які беруть участь у захисті регіону. Особливо його цікавили локації укріпрайонів і орієнтовна чисельність особового складу українських військ на оборонних рубежах.

Свою діяльність зрадник почав, коли проходив службу на сході України, де потрапив до поля зору російських спецслужб. Після цього його перевели до Волинської області, де він взявся за виконання ворожих завдань. Співпраця з окупантами була для нього спробою отримати «евакуацію» до Росії та нову "посаду" у військових формуваннях РФ.

Контррозвідники СБУ затримали зрадника у червні цього року, виявивши його російського куратора — кадрового співробітника ФСБ Олексія Добрицького, який дислокується у тимчасово окупованому Луганську.

На основі зібраних доказів слідчі СБУ визнали агента винним за частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України, що передбачає відповідальність за державну зраду в умовах воєнного стану.

Таким чином, розслідування, яке проводилося в Волинській області за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону, довело свою ефективність, а затримання агента стало черговим успішним кроком у боротьбі України з зовнішніми загрозами.

Читайте також:

"Дронів багато, є й прильоти, місцеві вже не звертають увагу": про життя у тимчасово окупованому Лисичанську

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: