15.10.2024, 09:32

Переселенці з Луганщини можуть отримати безкоштовне житло у 4 областях України: адреси та контакти

Переселенцы могут получить бесплатное жилье

У 2014 році сотні тисяч українців були змушені стати переселенцями та залишити рідні домівки. Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну їхній рахунок пішов на мільйони. Частина переселенців залишила країну, решта переїхала до інших регіонів й намагається побудувати життя у новій реальності. Найбільшою проблемою є відсутність власного житла на новому місці. У такій ситуації багатьом залишається сподіватися на допомогу держави чи різних благодійних фондів та організацій. На допомогу також приходять міські та сільські громади. Стало відомо, що ВПО з Луганщини мають можливість безкоштовно оселитися у 4 областях України. Які пропозиції актуальні на сьогодні, розповість Час Пік.

Серед мільйонів ВПО значну частину займають вимушені переселенці з Луганщини. Після приходу "руського миру" на Донбас, Державна служба з надзвичайних ситуацій зареєструвала понад 140 тис. переселенців у межах Луганської області (станом на березень 2015 р.). За даними ЛОВА, станом на 1 червня 2024 р. на обліку в інших регіонах України перебувало вже 197,6 тис. ВПО, які після 24 лютого 2022 року перемістилися з території Луганщини та зареєструвалися за новим фактичним місцем проживання. І це без урахування переселенців, які виїхали за кордон.

Місцева влада активно допомагає переселенцям, розробляючи комплексні програми підтримки ВПО, що охоплюють питання працевлаштування, соціальної адаптації та допомоги з житлом. У ВПО з Луганщини з'явилася можливість безкоштовно оселитися у 4 областях України:

  • Львівській,
  • Рівненській,
  • Івано-Франківській,
  • Волинській.

За ]]>інформацією ]]>Старобільської районної державної адміністрації, згідно з досягнутими домовленостями, переселенці з Луганщини можуть отримати безкоштовне тимчасове житло. У двох локаціях ВПО навіть звільняють від оплати комунальних послуг.

Львівська область

Доступні варіанти проживання:

  • с. Верхній Дорожів у Меденицькій територіальній громаді, Дрогобицький район Львівської області, вулиця Шевченка, 25/1. Є 28 вільних місць. Контактна особа – Живчин Михайло Мар'янович, +380685187890;
  • м. Великі Мости Червоноградського району Львівської області, вул. Шевченка, 6. Є 15 вільних місць. Звертатися до Старобільської МВА.

Переселенцям надається тимчасове житло на безоплатній основі та без оплати за спожиті комунальні послуги.

Рівненська область

Доступні варіанти проживання:

  • с. Шубків у Рівненському районі Рівненської області, МТП створено у гуртожитку. Є 30 вільних місць. Контактна особа – Волошина Анастасія Миколаївна, +380967564601.

Переселенцям надається безкоштовне тимчасове житло. Особи, що проживають, оплачують фактично спожиту енергію та воду.

Івано-Франківська область

Доступні варіанти проживання:

  • с. Середній Березів у Яблунівській територіальній громаді Косівського району Івано-Франківської області, вул. Царинки, 2 А. Є 9 вільних місць. Контактна особа – Олійник Євдокія Іванівна, +380668295732.

Переселенцям надається тимчасове житло на безоплатній основі. Особи, що проживають, оплачують фактично спожиті комунальні послуги.

Волинська область

Доступні варіанти проживання:

  • м. Нововолинськ у Владимирському районі Волинської області, вул. Нововолинська, буд. 24, МТП створено у гуртожитку. Є 8 вільних місць. Контактна особа – Гайдук Микола Васильович +380986104638.

Переселенцям надається безкоштовне тимчасове житло без оплати за спожиті комунальні послуги.

Крім того, ВПО з 5 регіонів України, у т.ч. з Луганщини, можуть отримати безкоштовне житло на строк до 5 років з оплатою лише житлово-комунальних послуг. В рамках програми переселенцям на вибір надається можливість отримати житло у трьох регіонах Київської області, детальніше читайте у нашому матеріалі.

Читайте також: У Гаазі триває прийом заяв від українців про пошкоджену та знищену нерухомість: як подати заяву до Реєстру збитків

Читайте ще: "Все, що нажито непосильною працею": У кого з пенсіонерів-переселенців і чому можуть забрати гроші з банківських рахунків

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк