15.10.2024, 19:59

Із Куп'янська оголосили обов'язкову евакуацію усіх цивільних: подробиці

Віра Висоцька | Всі новини автора
Із Куп'янська оголосили обов'язкову евакуацію усіх цивільних

На Харківщині активізують евакуаційні заходи через загрозливу ситуацію, яка склалася в окремих громадах Куп’янського напрямку. 15 Жовтня евакуація з низки населених пунктів стане обов'язковою, оскільки мешканці не поспішають залишати небезпечні території, попри постійні загрози та обстріли.

Про це ]]>повідомив ]]>начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає Час Пік.

Рішення про евакуацію було ухвалене на Раді оборони Харківщини у зв’язку з погіршенням військової ситуації в регіоні та неможливістю забезпечити безпеку цивільного населення. Примусова евакуація стосуватиметься всіх жителів Куп'янська, Кіндрашівської, Курилівської та Петропавлівської громад, де ворог активно обстрілює критичну інфраструктуру, зокрема об'єкти енергетики та житлові будинки. Через постійні обстріли відновлення опалення та електропостачання стало неможливим.

Особливо важка ситуація в Борівській громаді Ізюмського району, де оголошена примусова евакуація родин із дітьми. Це рішення стосується близько 250 сімей, які перебувають під безпосередньою загрозою, адже деякі населені пункти знаходяться за кілька кілометрів від лінії фронту.

"Переправи працюватимуть лише в один бік - на евакуацію", - підкреслив Олег Синєгубов, коментуючи необхідність посилення заходів через недостатню активність серед населення.

На лівому березі річки Оскіл у Куп’янському районі зараз залишаються близько чотирьох тисяч людей. Ці громади перебувають у зоні підвищеного ризику, і місцева влада намагається переконати жителів виїжджати, щоб уникнути непоправних наслідків.

Синєгубов також зазначив, що евакуаційні заходи включатимуть не лише забезпечення виїзду мешканців, але й спроби інформувати та переконувати людей у важливості залишити небезпечні території.

Читайте також: Схід у пастці: як наркотики та пияцтво захоплюють окуповані міста

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк