21.10.2024, 07:15

Росіяни наближаються до оточення, перерізані всі шляхи постачання ЗСУ: ситуація в Селидовому

Віктор Білий | Всі новини автора

Військовий журналіст Богдан Мірошніков надав нові дані про наростаючу напруженість у Селидовому Донецької області, де ворог вступає у фінальну стадію охоплення міста.

За словами Мірошнікова, головні цілі противника включають як Вишневе, так і багатоповерхові райони на півночі Селидове, де проходить важливий стратегічний шлях, повідомляє Час Пік.

"Ворог планує діяти з використанням ударів, що сходяться, прагнучи повністю оточити місто", - зазначив журналіст.

Він також повідомив про масштабування бойових дій на сході та північному сході, де мобільні підрозділи атакують фланги, тоді як основні сили штурмують місто у лобовій атаці. Цей стиль ведення бою вже спостерігався на багатьох інших ділянках, таких як Бахмут та Торецьк.

Своєю чергою, військовослужбовець із позивним "Мучной" підтвердив, що російська армія перерізала всі шляхи постачання українських військових під Селидове, "залишивши лише одну небезпечну дорогу". Він порівняв поточну ситуацію з подіями в Вугледарі, наголосивши на важливості утримання міста для запобігання проблемам на півночі, де розташована траса до Покровська.

Крім того, за словами "Мучного", в районі Зоряного російські війська перетнули річку Вовчу і фактично вийшли в тил українським позиціям у Гірнику з південного напрямку.

Читайте також: Мешканці окупованої Донеччини долають "дорогу життя" - відео

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк