21.10.2024, 15:57

Дитсадки на межі закриття: Окупанти Донецька не можуть забезпечити навіть базові потреби дітей

Віра Висоцька | Всі новини автора
Дитячі садки

У тимчасово окупованому Донецьку ситуація з дошкільною освітою продовжує залишатися критичною. Дошкільні заклади фактично не функціонують через відсутність базових комунальних послуг, таких як вода та опалення. Діти можуть перебувати в садочках лише 4 години на день, що не відповідає елементарним потребам у навчанні та розвитку.

Про це повідомляє ]]>Центр національного Спротиву ]]>(ЦНС), передає Час Пік

В одному з дошкільних закладів, садочку № 397, вода не надходила роками, а окупаційна влада не проявляє ініціативи у вирішенні цієї проблеми. Жителі Кіровського району нещодавно влаштували акцію протесту, перекривши дорогу вимагаючи відновлення водопостачання, однак ситуація залишилася незмінною: вода в кранах так і не з’явилася, а комунальні борги продовжують зростати.

Батьки та вихователі стурбовані відсутністю елементарних умов для життя і виховання дітей. Діти не можуть навчатися, грати і розвиватися в таких умовах. Вони просто не мають змоги отримати базову освіту.

Крім того, ситуація з відсутністю води ускладнює й інші аспекти життя в місті. Мешканці намагаються знайти альтернативні способи для забезпечення своїх сімей, але ці зусилля недостатні, щоб вирішити гуманітарні проблеми.

Читайте також: Один із районів Лисичанська залишаєтья "зачарованим": ні зв'язку, ні комунікацій

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк