26.10.2024, 14:37

Рубіжне: які зміни помітні в окупованому місті - свіжі кадри з соцмереж

Віра Висоцька | Всі новини автора
Рубіжне

Місто Рубіжне, що перебуває під окупацією, залишається у вкрай запущеному стані, як видно з відеокадрів, що періодично з’являються в соцмережах. Сумний осінній вигляд міста, де життя, здається, завмерло, не залишає байдужим. 

Про це стає відомо з окупаційних пабліків, передає Час пік.

За словами місцевих у соціальних чатах, місто виглядає майже безлюдним - на вулицях мало людей, але є невеликий рух транспорту по місту. Більшість будівель зазнали значних ушкоджень: вікна розбиті, на вулицях накопичується сміття, а прибиральних служб не видно. Узбіччя заросли сухим бур’яном, який вже ніким не видаляється, створюючи ще більш похмурий вигляд міста.

Останні відеозаписи показують тривожні кадри, на яких люди скидають з даху багатоповерхівки невідомі речі. Призначення і зміст цих речей залишаються незрозумілими, але цей інцидент викликав обговорення серед тих, хто стежить за ситуацією в Рубіжному. Мешканці повідомляють, що місто продовжує залишатися в занедбаному стані без видимих ознак відновлення чи спроб покращення інфраструктури.

Раніше Рубіжне було відомим промисловим містом Луганщини, але через війну багато будівель отримали критичні ушкодження, а інфраструктура міста стала непридатною для комфортного життя. Окупаційна влада, за словами місцевих жителів, майже не виявляє зацікавленості в поліпшенні ситуації. Це породжує дедалі більші сумніви у відновленні міста, поки воно перебуває під окупацією.

На тлі цієї безнадії і покинутості Рубіжного його мешканці стикаються з труднощами у пошуку основних ресурсів, таких як продукти, медикаменти, і базові послуги, адже економіка зруйнована, а допомога майже не надходить.

У публікації використані матеріали з ТГ- каналу]]> "ТРИБУН/СХІД"]]>  "]]>Трикутник"]]>

Читайте також: Евакуація людей з Луганщини: як вдалося врятувати поранених?

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк