28.10.2024, 18:30

Будні окупованого Сіверськодонецька: від жвавого ринку до проблем зі зв'язком

Віктор Білий | Всі новини автора

До мережі потрапила інформація про поточну ситуацію в окупованому Сіверськодонецьку Луганської області. За свідченнями очевидців, місто демонструє ознаки повернення до "нормального" життя.

Про це свідчать повідомлення місцевих мешканців у мережі, передає Час Пік.

"По місту за тиждень. Потужно працювала авіація, небо було в смужку, запускали щось важке. На землі теж особливо не нудьгували, бахало, але тихіше, ніж у минулі тижні, у п'ятницю та суботу практично було тихо", - пишуть у мережі.

Центральний ринок, хоч і не повний, приваблює покупців. Багато лав у критому павільйоні вже зайняті, а на вулиці активно торгують сільгосппродукцією. Ціни на картоплю коливаються від 45 до 65 рублів. Місцеві магазини та кафе на вулиці Менделєєва вже працюють, а от кіоски на Єгорова лише починають відновлюватися.

Тим часом у будинках, де це можливо, запущено опалення. Однак, як зазначають жителі, якість опалення варіюється: в одних тепло, в інших лише ледь теплі батареї.

Зв'язок залишає бажати кращого. Минулого місяця мобільний оператор Міранда забезпечував стійкий зв'язок, але цього тижня ситуація погіршилася. Хоча деякі мешканці могли додзвонитися з першого поверху, загалом зв'язок та інтернет стали недоступними, особливо у старих районах.

"Зв'язок Міранда працював з минулої п'ятниці до 12 дня цього четверга. Спочатку навіть інтернет літав 4G, але потім зник. Але весь тиждень дзвонив впевнено з першого поверху. Не з першого разу, але на автододзвоні пробивався. Зараз зв'язок став пропадати й там де він раніше була, не рятують навіть підсилювачі", - повідомляють свідки.

Читайте також: Ще п'ять адрес: з'явився новий список "безгоспних" квартир у Сіверськодонецьку

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк