26.11.2020, 11:09

У Києві стартував Чемпіонат Європи з художньої гімнастики

В Киеве стартовал Чемпионат Европы по художественной гимнастике

У Києві стартує 36-й Чемпіонат Європи з художньої гімнастики. У змаганнях візьмуть участь спортсменки з 23 країн.

Чемпіонат Європи з художньої гімнастики пройде у київському "Палаці спорту" з 26 по 29 листопада. За словами міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта, змагання проходитимуть без глядачів, повідомляє Час Пік.

"Зараз тяжкий час у спорті в світі та Україні. Але нам дуже приємно, що художня гімнастика працює, спортсмени готуються до змагань, до Олімпійських ігор. Два місяці тому в Києві був проведений на високому рівні "Кубок Дерюгіної", міжнародні партнери достойно це оцінили. І зараз ми проводимо Чемпіонат Європи", - зазначив Гутцайт.

Серед учасниць гімнастки з Білорусі, Болгарії, Франції, Угорщини, Румунії, Ізраїлю, Туреччини, Хорватії, Чехії та інших країн

Президент Всеросійської федерації художньої гімнастики Ірина Вінер-Усманова раніше повідомляла, що збірна Росії не поїде на Чемпіонат Європи до Києва з міркувань епідеміологічної безпеки.

"Ми зробили все можливе і неможливе для того, щоб ці змагання відбулися цього року в Києві. 23 країни, які приїжджають на Чемпіонат, створюють  подвиг заради спорту –  щоб зберегти гімнастику і зберегти Олімпійські ігри. Психологічно, фізично і морально було важко пережити цей рік. Я щаслива від того, що Україна зараз демонструє – за спорт варто боротися. Ми проведемо Чемпіонат Європи на найвищому рівні", - сказала перший віце-президент Української федерації гімнастики Ірина Дерюгіна.

Фінал Чемпіонату Європи з художньої гімнастики буде транслюватися на ефірному каналі Індиго TV, глядачі якого отримають доступ до перегляду важливої події на всіх платформах (Т2, супутник, отт-сервіси та кабельне телебачення), а повну версію і всі виступи збірної на Чемпіонаті Європи зможуть подивитися користувачі платформи OLL.TV.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк