18.08.2021, 07:59

Стало відомо ім'я тренера, який очолив збірну України з футболу

Александр Петраков

Виконком Української Асоціації футболу (УАФ) призначив Олександра Петракова на посаду виконуючого обов'язки головного тренера національної збірної України. Деталі контракту не розголошуються.

Національна збірна України дізналася ім'я нового головного тренера. Ним став Олександр Петраков, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу УАФ.

64-річний Олександр Петраков вже десять років працює з юнацькими збірними України різного віку. Його найвище досягнення - перемога на чемпіонаті світу 2019 серед молодіжних збірних U-20. В останніх раз "дорослу" команду фахівець очолював у 2001 році, працюючи у ФК "Вінниця".

На посаду тренера збірної розглядалися тільки українські фахівці. Серед кандидатів частіше за інших зустрічалися імена Мирона Маркевича, Олексія Михайличенка та Сергія Реброва.

Попереднім головним тренером збірної був Андрій Шевченко, але після Євро-2020 він покинув команду. Під керівництвом Шевченка збірна України дійшла до чвертьфіналу чемпіонату Європи.

Александр Петраков

Петраков готуватиме збірну України до кваліфікації ЧС-2022. У вересні збірна України проведе два матчі в рамках відбору на Чемпіонат світу 2022 року. Команда зіграє з Казахстаном та Францією. Матчі пройдуть 1 та 4 вересня відповідно. 

В даний час збірна України бере участь у кваліфікації на ЧС-2022 в Катарі. У трьох турах українці тричі зіграли внічию з рахунком 1:1 й поки займають друге місце у своїй відбірковій групі. Попереду - Франція з відривом у чотири очки. За спиною - Фінляндія, Боснія, Герцеговина та Казахстан.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: