Луганська “Зоря” двічи принизила Київське “Динамо” в цьому розіграші УПЛ

30.03.2023, 20:16
Ольга Станішевська | Всі новини автора

 

За роки незалежності українські вболівальники звикли, що в першості УПЛ чемпіонство розігрують вітчизняні два топклуби: донецький “Шахтар” та столичне “Динамо”. В більшості чемпіонатів інші команди боролися тільки за “бронзу”. Але в поточному сезоні у футболі біло-блакитні можуть залишаться навіть без медалей.

2:0 на користь луганчан

Чемпіонат України з футболу сезону 2022/23 перевалив через екватор. Головним розчаруванням цієї першості поки можна вважати київське “Динамо”. Футбол у столичного клубу цьогоріч не задався, після 18 турів тільки 4 місце з відставанням у 9 пунктів від лідера - донецьких гірників, які ще мають гру в запасі. 

Причиною такого становища деякі експерти називають невдалу роботу головного тренера Мірчі Луческу, а також слабку гру нападників клубу. За 18 ігор динамівці змогли зіпсувати настій воротареві суперника лише 25 разів. Це п’ятий показник в УПЛ.

Одним з головних кривдників біло-блакитних в цьому розіграшу УПЛ стали футболісти “Зорі” з Луганська. Луганчани, які вже дев’ятий сезон домашні матчі грають не вдома й раніше засмучували столичних динамівців, але двічі виграти у багаторазових чемпіонів України протягом одного чемпіонату - це у команди з Луганщини вперше. Наразі мало, хто з українських клубів, може похизуватися такою звитягою. Ну хіба, що багаторазовий чемпіон України донецький “Шахтар” має в своєму активі такі заслуги.

Вперше в цьому чемпіонати “Динамо” та “Зоря” зіграли 3 вересня 2022 року у 3 турі. Матч завершився з рахунком 3:2 на користь луганських футболістів (голи: Русін, Мишньов та Бражко у “Зорі” і Ванат та Буяльський у “Динамо” Київ). 

У другому колі першості команди зійшлися 18 березня 2023 року під час 18 туру. І в цьому матчі футболісти з Луганщини взяли гору над динамівцями з рахунком 1:0. Єдиний гол на 83 хвилині забив панамський легіонер “Зорі” Герреро.

До кінця сезону 2022/23 залишається ще трохи більше третини, і якщо динамівці не виправлять свій стан, то ризикують залишитися без медалей, а може й без цьогорічних розіграшів єврокубків. Натомість “Зоря” наразі впевнено крокує на третій сходинці турнірної таблиці з відривом від “Динамо” у 4 очки.

 

Теги новин: