25.05.2024, 12:49

Паралімпіада-2024: Україна підтвердила участь у змаганнях 

Марина Гончар | Всі новини автора
спорт

Попри допуск спортсменів з Росії та Білорусі, Україна відправить делегацію спортсменів на Паралімпійські ігри 2024 року в Парижі.

Про це, з посиланням на "]]>Суспільне Спорт]]>", передає Час Пік.

У комітеті очікують сумарно на участь 207 паралімпійців з України, наразі путівки в Париж уже здобули 113 українських параспортсменів.

"З 22-х видів спорту, що будуть на Паралімпійських іграх, Україна братиме участь у 17-ти. Якщо говорити про поточний варіант ситуації, то у нас є 98 ліцензій у 13-ти видах спорту. У кількісному складі це 113 спортсменів: 83 чоловіки та 30 жінок", – розповів президент НКСІУ Валерій Сушкевич.

Ліцензійний процес триває, і наразі Україна бореться за ліцензії ще в чотирьох видах спорту. Причому за деякі ліцензії буде боротьба аж до середини липня.

Паралімпіада-2024 розпочнеться церемонією відкриття 28 серпня.

Загалом у Парижі розіграють 540 комплектів нагород. На попередніх Іграх українці завоювали 98 медалей, зокрема 24 золоті.

До другої Паралімпіади від початку повномасштабного вторгенння до України допустили спортсменів із Росії та Білорусі. У вересні члени Міжнародного паралімпійського комітету проголосували проти повної заборони на участь у Іграх параспортсменів з паспортами цих двої країн. Натомість їм дозволили змагатися в нейтральному статусі, виключно в індивідуальних турнірах. Нагороди, здобуті "нейтральними" параатлетами", не будуть враховані до медального заліку змагань.

Читайте також: Усика визнали найкращим боксером планети незалежно від вагової категорії за версією The Ring

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк