01.10.2020, 14:59

У Великобританії з 1 жовтня заборонені пластикові соломинки та ватяні палички

В Великобритании с 1 октября запрещены пластиковые соломинки и ватные палочки

У Великобританії з 1 жовтня офіційно набула чинності заборона на одноразові пластикові трубочки та мішалки для напоїв, а також на гігієнічні засоби - ватяні палички.

Як повідомляється на сайті міністерства з питань навколишнього середовища, продовольства та сільського господарства Великобританії, заборону на використання одноразових пластикових виробів в країні планувалося ввести в дію в квітні 2020 року, проте через пандемію коронавірусу його відклали до 1 жовтня, передає Час Пік.

"Це ще один значний крок у боротьбі уряду проти відходів у вигляді одноразових пластикових предметів, який зробить чистіше навколишнє середовище та наші океани. Місяць тому уряд підвищив вартість одноразових пластикових пакетів в супермаркетах до десяти пенсів (з п'яти), сьогодні ж вступає в силу нова міра.

Забороняючи ці предмети, ми захистимо підводне життя і станемо ближче до реалізації 25-річного плану з повного виключення пластикових відходів", - йдеться в заяві відомства.

За даними Міністерства, щороку у Великобританії щорічно використовують майже 5 млрд пластикових соломинок, 316 млн мішалок та 1,8 млрд ватних паличок на пластиковій основі. Велика частина цього в підсумку опиняється у Світовому океані.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк