24.12.2020, 13:01

Майя Санду принесла присягу президента Молдови

Майя Санду принесла присягу президента Молдовы

У столиці Молдови Кишиневі відбулася церемонія інавгурації обраного президента країни Майї Санду. Пізніше відбудеться формальна процедура передачі влади Санду від Ігоря Додона.

Майя Санду 24 грудня принесла присягу та стала президентом Молдови. Церемонія традиційно проходила у Палаці Республіки в центрі Кишенева, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

У зв'язку з пандемією COVID-19 в приміщенні, де проходила інавгурація, дотримуються певних заходів безпеки. У кожного гостя було відведене місце, яке він не залишав до кінця заходу.

На церемонії інавгурації були присутні посли, депутати парламенту, судді Конституційного Суду та представники релігійних конфесій.

Як зазначили журналісти місцевих видань, навколо будівлі немає ніяких спеціальних заходів безпеки. Санду прийшла до Палацу Республіки пішки, її зустріли оплесками прихильники.

Після виступу глави КС Майя Санду принесла присягу та офіційно стала президентом Молдови. Пізніше відбудеться формальна процедура передачі влади Санду від Ігоря Додона.

Нагадаємо, на виборах президента Молдови 1 листопада Майя Санду, яку висунула партія "Дія та солідарність", набрала 943 006 голосів, що становить 57,72% голосів виборців, які взяли участь у голосуванні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк