21.02.2021, 14:05

У США запустили в космос ракету Antares з українською конструкцією

Ольга Романец | Всі новини автора
ракета

Українсько-американська двоступенева ракета-носій "Антарес" вивела на орбіту Автоматичний транспортний корабель Cygnus з вантажем для Міжнародної космічної станції (МКС).

Як повідомила прес-служба Конструкторського бюро "Південне", перший в 2021 році запуск ракети-носія відбувся 20 лютого о 19:36 за київським часом з Центру космічних польотів на острові Уоллопс (штат Вірджинія, США), передає Час Пік з посиланням на "Суспільне".

Як повідомляється, ракета вивела на орбіту корабель Cygnus з 3700 кілограмами корисного вантажу NASA для МКС. Спочатку запуск планувався на 18 листопада, але через неполадки ракети його відклали.

Як зазначається, ракета-носій "Антарес" складається з двох ступенів. Основну конструкцію першого ступеня розробило Конструкторське бюро "Південне". Вона виготовлена на ДП "ВО ЮМЗ" у співпраці з іншими українськими підприємствами: "Хартрон-АРКОС "(Харків),"Київприлад" (Київ), "Хартрон-ЮКОМ" (Запоріжжя), "ЧЕЗАРА" ,"Рапід" (Чернігів) та інших на замовлення американської корпорації Northrop Grumman. Підготовка ракети-носія, її випробування і пуск проведені за участю українських фахівців.

Читайте також: Китайський місяцехід виявив на зворотному боці Місяця дивний об'єкт: що б це могло бути? (фото, відео)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: