18.04.2021, 15:53

Чехія звинуватила Росію у підриві військових складів: з країни висилають дипломатів РФ, оголошені в розшук солсберійські отруювачі

Марина Началова | Всі новини автора
чепига и мишкин

Чехія підозрює російські спецслужби в причетності до підриву військових складів в селі Врбетіце в районі міста Злін в 2014 році.

Представники чеської влади в суботу заявили про висилку 18 російських дипломатів, які підозрюються у співпраці зі спецслужбами РФ, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Під час прес-конференції прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабіш і міністр закордонних справ Ян Гамачек заявили про висилку 18 російських дипломатів, які обґрунтовано підозрюються у причетності до вибуху складів боєприпасів в 2014 році, в результаті якого загинули 2 людини. Дипломати РФ повинні залишити Чехію протягом 48 годин.

Також в суботу поліція Чехії повідомила, що оголосила в розшук росіян, які пред'являли паспорти на імена Олександра Петрова і Руслана Боширова. На сайті чеської поліції сказано, що правоохоронці просять допомоги в розшуку цих осіб "у зв'язку з розслідуванням обставин тяжкого злочину". Повідомляється, що вони перебували в Чехії з 11 по 16 жовтня 2014 року - спочатку в Празі, потім в Моравськосилезькому краї і Злинському краї. Також вони пред'являли молдавський паспорт на ім'я Миколай Попа і паспорт Таджикистану на ім'я Руслан Табаров.

Раніше Петрова і Боширова запідозрили в причетності до отруєння колишнього розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в 2018 році в англійському містечку Солсбері. Відповідно до проведених журналістських розслідувань, справжні імена росіян - Анатолій Чепіга і Олександр Мішкін.

Як стало відомо, у Празі стіну посольства Росії облили кетчупом.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: