23.04.2021, 07:19

Словаччина висилає трьох російських дипломатів

Словакия, Россия

Словаччина висилає трьох співробітників посольства РФ у Братиславі. Російські дипломати повинні покинути республіку протягом найближчого тижня.

Словаччина вирішила вислати трьох російських дипломатів у відповідь на організацію росіянами вибуху в Чехії. Про це 22 квітня заявив прем'єр-міністр Едуард Хегер, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Він зазначив, що перед тим, як прийняти рішення, уряд Словаччини ретельно вивчив інформацію спецслужб.

"Словацька Республіка не може терпіти, якщо діяльність представників іноземних дипломатичних місій не відповідає узгодженим принципам.

Забезпечення безпеки громадян - одне з найбільших завдань держави", - сказав він.

У той же час Хегер підтвердив солідарність і повну підтримку Чеської Республіки.

Словацький уряд дав трьом російським дипломатам сім днів на те, щоб покинути країну.

Офіційний представник міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова в коментарі ТАСС зазначила, що відповідь РФ "не змусить себе чекати".

"Глибоко розчаровані недружніми діями Братислави, яка вирішила проявити псевдосолідарність з Прагою у сфабрикованій справі", - заявила Захарова.

Раніше міністр закордонних справ Чехії Якуб Кулганек заявив, що республіка скоротить число співробітників російського посольства у Празі, тим самим прирівнявши його до числа співробітників свого диппредставництва в Москві. Крім того, Чехія закликала європейських партнерів вчинити так само.

Нагадаємо, Чехія звинуватила РФ в організації вибуху, що стався 16 жовтня 2014 р. на складах озброєння в східній частині Чехії, який призвів до численних руйнувань та загибелі двох місцевих жителів. Тільки через 6,5 років керівництво чеського уряду офіційно звинуватило Росію в організації цієї диверсії.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк