19.05.2021, 13:44

У Конгресі США закликали бойкотувати зимову Олімпіаду-2022 у Пекіні

Олимпиада-2022

Спікер Палати Представників Конгресу США Ненсі Пелосі закликала міжнародне співтовариство до дипломатичного бойкоту зимових Олімпійських ігор-2022 у Пекіні. 

Спікер Палати Представників Конгресу США Ненсі Пелосі закликала світових лідерів відмовитися від поїздки на зимові Олімпійські ігри до Пекіну. Про це 19 травня повідомив телеканал CNBC, передає Час Пік.

За словами Пелосі, світові лідери, які будуть присутні на Іграх, втратять моральний авторитет.

"Ми не можемо діяти так, як ніби в тому, що Олімпійські ігри пройдуть у Китаї, немає нічого поганого. Я пропоную і приєднуюся до тих, хто це теж пропонує, дипломатичний бойкот...

Якщо ви будете сидіти на своїх трибунах в умовах триваючого геноциду, виникає питання: яке моральне право ви маєте говорити про права людини в будь-якому місці світу, якщо ви готові висловити свою повагу китайському уряду, коли він здійснює геноцид?", - звернулася Ненсі Пелосі до світових лідерів.

Крім того, вона піддала критиці спонсорів Олімпіади, мотивуючи це тим, що якщо не виступити проти порушень прав людини у Китаї з комерційних причин, будуть втрачені моральні права виступати за права людини в принципі.

Таке рішення в США пов'язують з санкціями з боку Пекіна за висловлення протесту проти нелюдського поводження з уйгурами в Сіньцзяні. У Держдепі підкреслили, що Китай ще в квітні відреагував та заявляв, що будь-які спроби критикувати Пекін будуть зустрічатися твердим неприйняттям і рішучою відповіддю з боку громадян Китаю.

Спикер Палаты представителей Конгресса США Нэнси Пелоси

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк