02.06.2021, 14:08

В Оманській затоці після пожежі затонув найбільший корабель ВМС Ірану

затонул крупнейший корабль ВМС Ирана

В оманській затоці біля узбережжя південного порту Джаск затонув найбільший військовий корабель іранського флоту. Судно затонуло після 20-годинної пожежі.

Судно забезпечення ВМС Ірану Кharg затонуло в Оманській затоці біля берегів південного порту Джаск після пожежі. Про це повідомили у ВМС Ірану, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Корабель водотоннажністю 33 тис. тонн прямував в міжнародні води з навчальною місією. Неподалік від порту Джаск на борту почалася пожежа.

Ліквідувати пожежу своїми силами не вдалося і після 20-годинної боротьби з вогнем екіпаж було евакуйовано. Постраждалих немає. Судно затонуло в Оманській затоці біля Ормузької протоки - вузького гирла Перської затоки.

Побудований у Великобританії в 1977 році корабель прослужив у ВМС Ірану 37 років. Він призначений для постачання бойових кораблів паливом та іншими запасами, також на його борту можуть базуватися три вертольоти. Озброєння Кharg складалося з 76-мм артустановки OTO Melara та двох спарених радянських гармат калібру 23 мм.

затонул крупнейший корабль ВМС Ирана

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк