10.06.2021, 13:01

Японія закриває небо для білоруських авіакомпаній

Япония закрывает небо для белорусских авиакомпаний

Влада Японії прийняла рішення ввести заборону на польоти над країною для білоруських авіакомпаній. Також Японія рекомендувала своїм авіаперевізникам не літати над Білоруссю.

Білоруським авіаперевізникам закрито доступ у повітряний простір Японії, включаючи чартерні рейси. Про це заявив генеральний секретар Кабінету міністрів Японії Кацунобу Като 10 червня, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Як заявив генеральний секретар Кабміну Японії, подібні заходи пов'язані з незаконною посадкою в Мінську літака компанії Ryanair. Чиновник зазначив, що подібна ситуація може повторитися.

"Уряд Білорусі не визнав незаконною посадку літака в Мінську. Ризик повторення подібної ситуації не може бути виключений, тому ми звертаємося до автоперевізників з проханням уникати під час польотів повітряний простір Білорусії", - заявив політик.

За словами Кацунобу Като, дії влади Білорусі підпадають під порушення Конвенції про міжнародну цивільну авіацію.

Він уточнив, що Японія прийняла рішення закрити свій повітряний простір для білоруської авіакомпанії "Бєлавіа" і не буде приймати її рейси, навіть якщо надійде відповідне прохання. Заборона на доступ білоруських літаків є символічною, оскільки між Японією та Білоруссю немає прямого авіасполучення.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк