13.06.2021, 14:54

Україна відкриє в США ще одне генконсульство

Украина откроет в США еще одно генконсульство

Україна відкриє в США ще одне, четверте за рахунком, Генеральне консульство. Відомство працюватиме у Х'юстоні в американському штаті Техас.

Генеральне консульство України відкриється в американському Х'юстоні (штат Техас). Про це повідомило посольство України в США, передає Час Пік.

У дипвідомстві зазначили, що південь Америки має велику та активну українську громаду, а також великий потенціал для розвитку нових стратегічних напрямків українсько-американського партнерства.

Посол Оксана Маркарова підписала угоду на оренду приміщення, де офіційно знаходитиметься нова закордонна дипломатична установа України у США.

Відкриття генконсульства планується через кілька місяців. Воно повинно було запрацювати ще у 2020 році, але через пандемію коронавірусу плани змінили. Це буде четверта за рахунком українська дипустанова в США.

За даними МЗС, зараз у США працюють генконсульства України в Нью-Йорку, Сан-Франциско та Чикаго. Крім того, в ряді американських міст є почесні консульства України.

"Ми надзвичайно раді можливості збільшувати і розвивати українську присутність в американських регіонах. Південь Америки має велику і активну українську громаду, а також великий потенціал для розвитку нових стратегічних напрямів українсько-американського партнерства", - повідомили у Посольстві України в США.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк