27.06.2021, 14:51

На автобусній зупинці в Британії знайшли секретні документи про прохід есмінця біля Криму

Ольга Романец | Всі новини автора
Великобритания

У Великобританії в графстві Кент на автобусній зупинці знайшли секретні документи Міністерства оборони з докладною інформацією про есмінця Королівського флоту Defender, який увійшов в Чорне море, і плани британських збройних сил.

Про це повідомляє BBC, передає Час Пік.

Зазначається, що 50 сторінок секретних документів виявив представник громадськості в купі сміття за автобусною зупинкою 22 червня. Вони включають електронні листи та презентації PowerPoint, які створили в офісі вищого чиновника Міністерства оборони. Матеріали знайшли після того, як працівник британського оборонного відомства повідомив про втрату конфіденційних документів.

В одному зі знайдених документів йдеться про ймовірну агресивну реакцію Росії на "невинний прохід" через українські територіальні води біля узбережжя Криму британського корабля Defender.

Зазначається, що ці матеріали підтверджують, що проходження есмінця було продуманим рішенням британського уряду для підтримки України, незважаючи на можливі ризики. В іншому деталізуються плани можливої військової присутності Британії в Афганістані після закінчення спецоперації країн НАТО під керівництвом США.

За фактом втрати секретних документів розпочато розслідування.

Читайте також: У Росії звинуватили НАТО у доведенні України до втрати суверенітету

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк