07.07.2021, 11:51

У Франції відкрився 74-й Каннський кінофестиваль

Ольга Романец | Всі новини автора
Канский фестивать

24 фільми боротимуться за Золоту пальму під час 74-ого міжнародного кінофестивалю в Каннах. Це перший з початку пандемії Каннський фестиваль, який пройде в традиційній формі. Минулого року захід було скасовано, а замість нього в кінотеатрах і на інших фестивалях було представлено 56 фільмів з тегом "Канни 2020".

Церемонія відкриття відбулася ввечері 6 липня на Лазурному березі Франції. Першим був показаний англомовний фільм "Аннет" Леоса Каракса, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Крім "Аннет", до Золотої пальми прагнуть цього року 23 учасники. Серед них твори відомих авторів, у тому числі "Flag Day" Шона Пенна, "The French Dispatch" Уеса Андерсона, "A Hero" Asghara Farhadiego, а також "Three Floors" Nanniego Morettiego.

Журі 74-го кінофестивалю очолює 64-річний американський режисер Спайк Лі. До складу журі також увійшли співачка Мілен Фармер, режисери Мати Діоп, Клебер Мендонса Фільо і Джессіка Хайзнер, актриси Меггі Джилленхол і Мелані Лоран і актори Тахар Рахім і Сон-Кан-Хо.

Цього року Каннський кінофестиваль пройде з 6 по 17 липня.

Міжнародний Каннський кінофестиваль - щорічний кінематографічний фестиваль, що проводиться регулярно з 1946 року в курортному місті Канни. З 1952 року цей захід щорічно проводиться в травні. Втім, минулого року він не відбувся через пандемію COVID-19. Спочатку його перенесли з травня на липень, а згодом організатори заходу взагалі відмовилися від проведення кінофестивалю в оригінальному форматі.

фестиваль

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк