28.07.2021, 08:10

Група євродепутатів виступила проти "Північного потоку-2"

Ольга Романец | Всі новини автора
Северный поток-2

Група депутатів Європейського парламенту виступила із заявою, в якій піддала критиці угода між США і Німеччиною, що передбачає добудову російського газопроводу "Північний потік-2".

Текст заяви оприлюднив на своїй Facebook-сторінці депутат Європарламенту Пятрас Ауштрявічюс, який є її ініціатором, передає Час Пік з посиланням"на Суспільне".

"Газопровід "Північний потік-2" підриває безпеку України, особливо у зв'язку з тим, що Росія продовжує провокувати і нагнітати напруженість проти України: від нарощування військового потенціалу біля кордонів України, свідками якого ми стали цієї весни, до останньої пропагандистської акції з подачею скарги проти України до Європейського суду з прав людини", - йдеться в тексті заяві.

Ауштрявічюс закликав інститути ЄС слідувати досвіду відносин з Росією і проводити послідовну політику, яка ставить цінності ЄС вище, ніж ділові угоди.

Загалом текст заяви підписали 11 депутатів Європейського парламенту. Серед них - представники Литви, Польщі, Латвії, Іспанії, Словаччини, Румунії, Болгарії та Данії.

Читайте також: Ні гарантій, ні нових ініціатив: у Кабміні розкритикували угоду США і Німеччини щодо " Північного потоку-2"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк