11.08.2021, 07:23

У США призначили радника, відповідального за "Північний потік-2"

"Северный поток-2"

Колишній радник Джо Байдена Амос Хохштейн призначений спецпредставником Держдепартаменту з питань енергетики, який відповідатиме за реалізацію угоди з Берліном, щодо запуску "Північного потоку-2".

Держсекретар Ентоні Блінкен заявив про призначення Амоса Хохштейна старшим радником Держдепу США з питань енергобезпеки. Він також буде спецпосланцем США з реалізації угоди з Німеччиною щодо запуску "Північного потоку-2", повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

"Він унікально підходить для підтримки розробки та впровадження інтегрованої стратегії зміцнення глобальної енергетичної безпеки", - написав Блінкен в Twitter.

Амос Хохштейн, якого у Східній Європі називають "хлопцем Байдена", був одним з основних критиків "Північного потоку-2". Реалізація угоди по трубопроводу стане головним найближчим пріоритетом для Хохштейна.

У квітні видання Politico писало, що Хохштейна можуть призначити спецпосланцем США для того, щоб він "вбив" російський "Північний потік-2". Але після цього Байден скасував санкції проти оператора газопроводу та взяв курс на поліпшення відносин між Вашингтоном і Берліном.

Амос Хохштейн був спецпосланцем Держдепартаменту з міжнародних енергетичних питань при адміністрації Барака Обами та близьким радником і довіреною особою тодішнього віце-президента Джо Байдена.

У 2017-2020 рр. був членом наглядової ради НАК "Нафтогаз України". У жовтні 2020 р. Хохштейн заявив, що подає у відставку, аргументуючи своє рішення відходом української влади від боротьби з корупцією.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк